halloween

Halloween je už i u nás v Čechách docela rozšířeným svátkem. Už není neobvyklé vídat u vchodů domů vydlabané světélkující dýně a zejména děti tento převzatý svátek milují.

Taky nevíte kam dřív skočit a ani se nenadějete je tu Halloween a vy nemáte výzdobu.

Poradíme vám, jak na rychlovýzdobu na poslední chvíli.

Dýně

Když se řekne Halloween, první co nás napadne jsou především dýně a strašidelné kostýmy, oranžová barva, upíří zuby a všemožné příšery.

Ale i nevydlabané dýně udělají u vchodu domu parádu, navíc je pak můžete i dále využít v kuchyni. Dýňová polévka nebo pečená dýně, to jsou rychlovky, které má každý rád.

Doporučujeme koupit tedy dva – tři kusy dýně hokaido, dát ke vchodovým dveřím a po Halloweenu zkonzumovat 😊

Věnec

Věnec z barevného listí, šípků, kaštanů, větviček…

Stačí se projít okolo domu a v ulici jistě najdete spousty materiálu na výzdobu hallowenského věnce. Pak už stačí jen tavná pistole a věnec máte do pár minut hotov. Věnec z barevného opadaného listí vydrží až do adventu a pak jej jen vyměníte za vánoční věnec.

Hallowenské pečivo

Udělejte dětem radost hallowenským strašidelným pečivem. Nejrychlejší jsou takzvané krvavé prsty. Stačí linecké těsto, udělat podlouhlé válečky, na jeho konec přidělat marmeládou půlku oloupané mandle jako nehet a šup do trouby. Během pár minut budete mít pro koledníky strašidelné krvavé prsty.

Hallowenská zvířátka z kaštanů

Fantazii se meze nekladou a hallovenská výzdoba se dá udělat lehce a nestojí skoro nic. Nasbírejte s dětmi kaštany a barevnými fixy udělejte strašidelné obličeje a hallowenská výzdoba je hotova.

Supersoused.cz

Komentáře