Nábytek z palet se stal poslední dobou velmi oblíbený hit. Není se čemu divit. Vypadá skvěle a navíc je levný, tedy pokud si ho vyrobíme sami.

Z palet vyrobíte jakýkoliv nábytek

Paleta se dá sehnat okolo 100 až 300 Kč. V bazarech se stavebninami i levněji a na internetu často najdete inzeráty za odvoz. Kdo je trochu zručný a šikovný, vyrobí si krásné venkovní sezení, domácí konferenční stolek, dobře vypadají i postele z palet, různé nástěnné police, houpačky, pojízdný barový stolek, květináče a mnoho dalších. Fantazii se meze nekladou, z palet se dá vytvořit téměř jakýkoliv nábytek.

 

Palety

Palety slouží k průmyslovému transportů výrobků. Proto jsou ošetřeny proti dřevokazným škůdcům a houbám (mluvíme o certifikovaných paletách). Palety jsou ochráněny buď tepelně nebo chemicky. Jaká paleta se k nám dostala poznáme podle označení. Tepelná se provádí zahřátím jádra palety na 56 stupňů na nejméně 30 minut. Tyto palety jsou označeny značkou HT (Heat Treatment). Chemická ochrana je prováděna methyl bromidem. Palety jsou označeny značkou MB. Chemický způsob ochrany je od roku 2010 v území Evropské unie zakázán. Tyto palety se k nám však můžou dostat v rámci mezinárodního obchodu.

 

Konferenční stolek z palet

Snad nejjednodušší a nejlépe vypadající. K výrobě konferenčního stolku potřebujeme jednu paletu, 4 kolečka, která seženeme v jakémkoliv obchodě s nábytkem a sklo v rozměru palety. Paletu stačí obrousit, odstranit spony, hřebíky, natřít nátěrem nebo lakem dle vlastní fantazie, přidělat kolečka, položit sklo a skvělý doplněk interiéru je na světě. Pokud chceme stolek vyšší, stačí připevnit dvě palety na sebe.

 

Venkovní sezení z palet

Oblíbené je i venkovní sezení z palet. Na které když dáme stylové polštáře, vypadá dobře a navíc je i pohodlné. Venkovní nábytek je jen potřeba natřít odolnějším nátěrem do exteriéru, aby vydržel i případný déšť a změny počasí.

 

Naši Super sousedé Vám s paletovým nábytkem také rádi pomohou 😊

 

Zadat zakázku

Komentáře