Super Soused pomáhá klokánku

Každý občas potřebuje něčí pomoc a často jsou to právě ti, kteří se ještě o sebe nedovedou sami postarat. Tak se i stává, že se dítě ocitne v situaci, kdy se o něj jeho vlastní rodina nedovede postarat. Naštěstí je tu pro takové případy Klokánek, projekt Fondu ohrožených dětí.

Ve složité situaci podává Klokánek pomocnou ruku, aby děti nemuseli do ústavní péče. Nabízí jim alternativu ve formě rodinné péče pro děti na dobu, dokud se nemohou vrátit zpět do svých rodin nebo pro ně není nalezena trvalá náhradní rodinná péče. Péčí Klokánku prošlo od jeho vzniku již přes 3000 dětí, kterým pomohl najít východisko ze složité situace a postavit se na vlastní nohy.

Proč vlastně o tom mluvíme na našem blogu?

V souvislosti se změnou zákona na začátku letošního roku však došlo k tomu, že Klokánky musely postupně propustit několik dětí do pěstounských rodin a dětských domovů, protože se už pečovatelé nesmí starat o více než 28 dětí naráz. Zároveň jsou Klokánky v tíživé finanční situaci.

Cítíme potřebu děti a zároveň Klokánek v této svízelné době podpořit a podat jim prostřednictvím Super Souseda pomocnou ruku. Jak konkrétně?

Děti pražského Klokánku v Štěrboholech musí opustit staré prostory a přestěhovat se do nových pokojů – s tím jsou spojeny nejen náklady, ale hlavně hodně práce. A tak jsme našli způsob, jak jim pomoci, a spolu s námi jim samozřejmě můžete pomoct i vy!

Pojďme pomoci společně

V Klokánku je totiž spousta prací, které je potřeba rychle udělat. Na naší stránce https://www.supersoused.cz/work/akcia/klokanek jsou vypsané všechny jednotlivé úkoly, se kterým potřebují „Klokánci“ pomoci a každý z vás může přiložit ruku k dílu. Stačí, když se zaregistrujete jako Super Soused a uděláte nabídku. A pokud máte nejen zlaté české ruce, ale také srdce, můžete pro děti z Klokánka učinit svou nabídku za výhodnou cenu a nebo taky zdarma.

Pomozte s námi dětem, které naši pomoc potřebují. Děkujeme!

 

Komentáře