Dneska si povíme něco o těch nejzajímavějších osobnostech vaší dílny – šroubovácích! 

Plochý šroubovák: Old School hrdina

Plochý šroubovák je klidný klasik ve vaší dílně. Je to ten typ, co nepotřebuje moderní vychytávky, aby odvedl dobrou práci. Jeho plochý hrot je skvělý pro všechno, od utahování šroubků na starém gramofonu až po otevírání plechovek barvy, když nikdo nekouká!

Křížový šroubovák (Philips): Mr. Precizní

Křížový šroubovák, označovaný jako Philips (podle značky, která ho vymyslela a proslavila), nabízí speciální design špičky ve tvaru kříže, díky kterému má lepší záběr a menší riziko skluzu než u plochého šroubováku. Je ideální pro drobnější a přesné montáže, například drobnou elektroniku.

Torx šroubovák: Sci-Fi Geek

Torx šroubovák je ten, co by byl ve šroubovacím světě fanouškem Star Trek.
S jeho charakteristickým hvězdicovým tvarem špičky, je navržen pro situace, kde je potřeba vysoká přesnost a minimální riziko poškození šroubu. Tento typ je nezbytný pro specifické práce například v automobilovém průmyslu nebo u elektroniky.
Když narazíte na speciální šrouby, které by mohly být z jiného světa, je Torx ten, na koho se obrátíte.

Pozidriv šroubovák: Super Síla

Pozidriv je jako bratranec šroubováku Philips, ale s trochou více svalů. Jeho design je jako Philips na steroidech – s extra řezbami na špičce je skvělý pro opravdu těžké úkoly, kde potřebujete sílu a odhodlání. Je ideální pro práci, kde potřebujete robustnější a pevnější spojení, jako je stavebnictví nebo montáž těžkého nábytku.
Je to ten, co zvládne utáhnout cokoliv, čeho se Philips bojí dotknout.

Hex (Allen) klíč: Minimalistický Ninja

A konečně Hex , často zvaný Allen, nebo Imbus. Minimalistický ninja ve vaší dílně. Jeho jednoduchý, šestihranný design je perfektní pro mise s nábytkem z IKEA.
A to jsou naši šroubovací superhrdinové, připraveni čelit jakékoliv výzvě ve vaší dílně. Vyberte si svého favorita a pusťte se do práce – svět šroubů a vrutů čeká!

Komentáře