Mravenci v domě

Také už Vás doma přivítali mravenci?

Vrátili jste se z dovolené a doma na Vás čekalo překvapení v podobě cestiček, kterými si to štrádují mravenci jeden za druhým? A vůbec je Vaše přítomnost nevykolejila a vesele si courají dál Vaším domovem? Máme pro Vás pár tipů, jak donutit mravence, aby se od Vás odstěhovali a přestěhovali se třeba k Vašim sousedům. 😊

Jak tedy na to?

Mravenců se dá zbavit hned několika způsoby. Je několik babských rad, které mravence zaručeně vyžene a tyto způsoby jsou určitě humánnější a pro milovníky přírody i zvířat přijatelnější. A pak ty zaručeně fungující s použitím chemických přípravků přímo na mravence.

Pokud Vám mravenci v bytě až tak nevadí a dá se říct, že jste si na sebe zvykli, ale jen byste ocenili kdyby jich bylo méně a občas by vám něco k snědku na lince nechali, můžete je začít přemlouvat, aby odešli tou mírnější formou.

Babské rady, které s mravenci zatočí

Mravenci mají velmi citlivý čich, proto mezi nejčastější babské rady patří použít sušené koření. Koření jim připravíte na místo odkud vylézají a kde se nejvíce shlukují i dělají si cestičky, dále okolo dveří a oken. Mravenci nemají rádi hřebíček, skořici, tymián ani rozmarýn. Dále naše babičky používaly k vyhnání mravenců prášek do pečiva, jedlou sodu, rozdrcenou křídu, pálivou papriku, pepř i sůl.

SuperSoused.cz doporučuje zatočit s mravenci nejprve tou mírnější metodou, kterou používaly naše babičky. Pokud se však bojíte, že budete mít po celém bytě rozsypané koření, pak nezbývá nic jiného, než zavolat naše Super Sousedy na pomoc s úklidem.

Běžně dostupné chemické přípravky

Někdy může být ale obtížné zjistit, co zrovna Vašim mravencům nevoní a nakonec to skončí tak, že máte po celém domě vysypané koření, do kterého sem tam šlápnete a po celém domě máte nepořádek nebo zkuste ověřené a v drogeriích běžně dostupné přípravky na mravence.

Existují domečky, které jsou účinné, jednoduše použitelné a z hlediska bezpečnosti požití dětí nebo domácích mazlíčků nejbezpečnější. Dále můžete vybírat mezi spreji, prášky nebo gely, které si mravenci postupně odnáší do svého mraveniště a vyhubí celou kolonii.

S jednoduchou prevencí zatočíme s mravenci

Nejlepší proti mravencům je prevence. Když budete mít doma čisto a nikde žádné drobečky a lákadla, pravděpodobně se k Vám ani nenastěhují. I když dům bez drobečků je zejména pro domácnosti s dětmi sci-fi. 😊 Mravenci mají sezónu hlavně na jaře a v létě, doporučujeme občas preventivně vytírat octovou vodou, která jim také zrovna nevoní.

Pokud nepomůžou babské rady ani běžně dostupné chemické prostředky, je potřeba zavolat odborníky. Na pomoc si můžete zavolat i naše Super Sousedy.

Zadat zakázku

Komentáře