levný úklid

Úklid domu může být šetrný k naší přírodě

Úklid domácnosti patří k ne úplně oblíbeným, avšak nutným činnostem. Kdybychom vyskládali vedle sebe všechny čistící prostředky, které doma máme, asi by nás překvapilo, co vše k úklidu „potřebujeme“. Přípravky na okna, nábytek, sklo, podlahu, pro koupelnu, kuchyň…a mohli bychom jmenovat dále. Většinu těchto přípravků můžeme nahradit jinými pomocníky, které každý máme doma, ale možná nevíme, že mohou pomoci při úklidu.

Prozradíme Vám, jak ušetřit při běžném úklidu domácností, být ekologičtí k životnímu prostředí a uklízet bez chemie.

Ocet

Ocet je všestranným pomocníkem číslo jedna.

Každý ho máme doma v kuchyni, stojí pár korun a pomůže nám jak s mastnotou tak i s vodním kamenem. Octem můžete vyčistit rychlovarnou konvici, pokud do ní nalijete vodu a ocet 1:1 a necháte přejít varem, stejně tak pračku, do které dáte sklenici octa, program na vyvářku a zapnete. Ocet zvládne i pochromované a nerez předměty vyčistit od vodního kamene. Zvládne i úklid mastných povrchů na sporáku, troubě nebo v mikrovlnné troubě. Octem s vodou vyčistíte také lednici a dá se využít také místo aviváže, nejenže prádlo změkčí, ale uchová i stálost barev. Budete překvapeni, jak skvěle funguje také na vytírání podlah.

Soda

Další pomocník, který nám úklid usnadní.

Soda je dobrým pomocníkem při úklidu koupelny, poslouží místo písku na vany a umyvadla a při čištění obkladů a dlaždiček. Ze sody jednoduše uděláte i tekutý písek, a to smícháním s již zmiňovaným octem a nebo citronovou šťávou. Pastou z vody a sody vyčistíme i zanesenou troubu, kterou doleštíme octem. Je jemná a čištěné povrchy nepoškrábe.  Při smícháme dvou díly jedlé sody a tří dílů octa, vznikne pasta, kterou vybělíme i zašlé tenisky, kterým navrátí bělost.  Soda také pohlcuje pach, můžete ji nasypat do odpadkového koše nebo na koberec, kde ji necháte pár minut působit a vysajete.

Citron

Citron je skvělý k bělení, a to téměř čehokoliv. Vybělíte s ním zašlé plastové prkýnko, plastové krabičky na potraviny, ale také bílé prádlo. Má lehce desinfekční, tedy antibakteriální účinky a je to výborný pomocník proti zápachu. Pokud nalijete citronovou šťávu do myčky a slupky z citronu dáte do zásobníku na příbory, zbavíte se nepříjemného zápachu. Slupky z oloupaného citronu můžete dát i na dno odpadkového koše, budou Vám pohlcovat zápach. Citron a úklid patří k sobě.

Nezapomeňte, že s úklidem Vám vždy rádi pomohou naši Super Sousedé.

Zadat zakázku

Komentáře