Balkon nebo terasa? Jestli jedno z toho vlastníte, patříte mezi ty šťastnější. 🙂

Pojďte se podívat, jak zvelebit balkon nebo terasu, aby posloužila k relaxaci a odpočinku.

Sezóna pomalu začíná být v plném proudu a na terasách a balkonech trávíme stále více času. Můžete zde relaxovat, potkávat se s přáteli a v dnešní době home office i pracovat.

 

V jakém stylu balkon či terasu chceme

Nejprve je důležité promyslet, v jakém stylu chceme balkon či terasu mít, abychom předešli chaotickému mísení různých stylů a kombinací. Pokud se rozhodneme pro provance, moderní nebo třeba vesnický styl balkonu či terasy a máme jasno a nejede přes to vlak, máme vyhráno.

Dnešní trh nabízí nepřeberné množství nábytku a doplňků různých cenových kategorií, ze kterých si zaručeně vybereme.

 

Nábytek a dekorace

Styl už máme jasný, je tedy na řadě vybrat nábytek a dekorace. U výběru nábytku a dekorací myslete na to, aby bylo vše praktické a neměli jste s údržbou moc práce. Jelikož nám na balkon či terasu může napršet, jsou dobré odolné materiálu vůči vodě, které jdou jednoduše setřít hadříkem a voda je nezničí. Zároveň aby byl materiál jednoduchý a na údržbu nenáročný. Na nábytek se samozřejmě bude hodně prášit, proto je vhodný takový nábytek, kde se v mezírkách nebude prach usazovat a hromadit. K zútulnění poslouží dekorace v podobě svíček nebo lucerniček, pro posezení pří teplých letních večerech. Doladit atmosféru jde také dekorativními polštářky a plédy, které Vás večer zahřejí a při nepřízni počasí jdou vždy schovat.

 

Nezapomeňte na květiny

Na balkon a terasu patří rozkvetlé květiny. Pokud nejste vyloženě pěstitelský a zahradnický typ, zvolte nenáročné květiny, které by měly být mrazuvzdorné. Vhodné jsou i některé okrasné dřeviny, jako hortenzie nebo jalovec. Krásné na balkoně jsou bylinky, které využijete i v kuchyni při vaření nebo připravování nápojů a koktejlů. Přímo na bylinky najdete na trhu krásné květináče a truhlíky určené přímo na bylinky, které jsou designové a krásně doplní balkonovou atmosféru.

Se zvelebováním balkónu či terasy Vám pomůže i supersoused.cz.

Zadat zakázku

 

Komentáře