Super Soused rada

Příběh a ponaučení domácího kutila

Byl vlahý podzimní večer… Začíná to jako idylka, ale zdaleka tomu tak nebylo. Že byl podzim, to je pravda, a že v ten den jsem dostal „skvělý nápad“ je pravda taky.

Osudné ráno jsem na své chalupě vlezl do koupelny a všimnul jsem si louže pod umyvadlem. Po zběžném zkoumání jsem zjistil, že prasknul sifon. Byla to mne nepříjemná zpráva, protože s vodou, elektřinou a plynem se fakt nekamarádím.

Tak jsem hned po příjezdu domů sednul k internetu a na nejmenovaný inzertní portál jsem napsal inzerát. Bylo to asi něco jako:

„Hledám šikovného kutila, který mi vymění sifon v koupelně na chatě. Zn: v případě potřeby do Podbaby i zpátky odvezu.“

Pak jsem přidal telefonní číslo a čekal jsem.

Hned na druhý den dopoledne se ozvalo přibližně 5 lidí

Všichni se mi ale zdáli, že jsou to nějací spekulanti, protože chtěli ode mne div ne číslo bot, ale když jsem chtěl, aby si přišli koupelnu sami prohlédnout, měli náhle problém s časem, autem a podobně. No nic, řekl jsem si, a byl jsem vlastně rád, že se vykutálení řemeslníci takto vybarvili. Odpoledne jsem měl ještě jeden telefon. Nic nebyl problém a sám mi řekl, že to nejdříve musí vidět a za obhlídku ani nic nechtěl. Proč ne, říkám si.

V pátek řemeslník přišel a nechal se odvézt tam i zpátky, jak jsme byli domluveni. Při obhlídce se tvářil, že to už viděl tisíckrát, a řekl, že tam má jít kovový sifon asi za 500 korun a jeho práce bude další pětistovku. Cena mi přišla v pohodě, a tak jsem souhlasil.

V sobotu přijel i s nářadím ve starém „embéčku“ až k chatě. Vyndal si vercajk a pustil se do toho. Odmontoval starý sifon asi za 3 minuty, pak nasadil kovový asi za dalších 15. Zkoušel to, ale pořád mu to teklo. Viděl jsem ale, že je nervózní, a tak jsem šel od něj o kus dál. Po chvilce však přišel za mnou s tím, že to vypadá spíš na prasklou trubku u vývodu, kvůli které nejde sifon pořádně upevnit. Moc tomu nerozumím, a tak jsem mu řekl, aby udělal, co je nezbytné.

Do zdi kolem odpadní trubky následně vysekal asi půlmetrovou díru, co mi nebylo právě po vůli, ale to jsem si ještě říkal, že pokud to spraví, alespoň mi nebude vlhnout zeď. Po dalších asi 4 hodinách mi však řekl, že potřebuje ještě nějakou rouru. Já už jsem si dal mezitím dvě piva, a proto dostal 1000 Kč, aby šel kousek do OBI zmíněnou rouru koupit. Tehdy jsem ho viděl naposled.

Abych to shrnul

Důvěra v chlapa z ulice bez doporučení a referencí mě stálo tisícovku za rouru, pětistovku za sifon, který zničil, a napravení škod, které způsobil, dalších 2500 korun.

Zašel jsem i na policii, ale jeho mobil byl vypnutý a majitel se nedal vystopovat. SPZ auta jsem si neopsal. „To je vaše chyba,“ řekli mi policajti, a tak zůstala výsledná suma za výměnu sifonu na 4000 Kč a blbá zkušenost k tomu.

No řekněte, lidi, stálo mi to za to?

Komentáře