šatník

Praktické tipy, jak ušetřit místo ve Vaší skříni.

Naše tipy a rady se Vám budou možná jednou hodit a ušetří Vám čas i nervy 🙂 My, co bydlíme v malém bytě, moc dobře víme, že prostor je náš největší nepřítel. Množství věcí nám neustále roste, ale byt se nenafukuje, tak kam s nimi?

Vestavné skříně

Každý metr začíná mít svou hodnotu. Tímto mottem se řídí hlavně vestavné skříně na míru. Vyřeší nám malé prostory a uspořádání je voleno přesně tak, jak potřebujeme. Navíc díky rozmanitosti dekorů se meze tvořivosti nekladou.

vestavěná skříň

Úložné boxy

Praktické úložné boxy dnes koupíme téměř v každém obchoďáku. Díky nim nejen ušetříme místo, ale pro nás milovníky pořádku jsou výbornou volbou.

Vakuové plastové pytle

Vakuové pytle jsou skvělým řešením pro uskladnění objemnějších věcí. Mnoho oblečení je sezónních a ve svých skříních bychom měli ponechávat jen to, co opravdu nosíme a využijeme. V létě tak objemné zimní oblečení můžeme jednoduše dát do vakuových pytlů a ušetříme nemálo místa (až 75%).

Úložné závěsné přihrádky

Úložné závěsné přihrádky s pevným dnem parádně nahradí chybějící police. Většinou se připevní na tyč pomocí suchého zipu a můžeme s nimi tak jednoduše manipulovat. Kdykoliv tak můžeme svou šatní skříň přestavět dle potřeby.

Úložné závěsné přihrádky

Úsporná ramínka (multifunkční ramínka)

Skvělou vychytávkou jsou úsporná ramínka, která vypadají jako několik ramínek v jednom. Úsporná ramínka nám pomohou se svetry, s kalhotami i košilemi. Nakonec i šály, šátky a opasky si najdou na multifunkčním ramínku své místo.

Kolíčky na ramínka

Využijte kolíčky na prádlo a zdvojnásobte množství věcí na ramínku. Kalhoty, sukně, ale i trička můžete zakolíčkovat přímo na spodní části ramínka.

kolíček na oblečení

Odložení nepoužívaných věcí

Své nejoblíbenější kousky a věci, které používáme nejčastěji a nedáme bez nich ani ránu, ukládáme vždy na úroveň očí. Méně používané, sezónní věci, se snažíme ukládat do horních úložných částí.

Vertikální skládání oblečení

Máte-li možnost ve své skříni, skládejte své věci vertikálně, nikoli horizontálně. Tento způsob je nejlépe použitelný pro kalhoty, svetry, mikiny, ale i na spodní prádlo.

Dveře jako úložná plocha

Stačí dát háčky na dveře a plochu můžeme využívat na zavěšení šátků, kabelek či opasků. Nebo na dveře natlučme korkovou tabuli a hned jsme našli místo na naše šperky. Vnitřní stranu dveří lze využít i jako botník :-).

boty na dveře

 

Příště si ukážeme několik skvělých nápadů na botníky, což ocení zejména ženy 🙂

Komentáře