čištění myčky

Udržujte svou domácnost čistou. Naučme se trik, jak na čištění myčky.

Čištění myčky by mělo být součástí nejen blížícího se jarního úklidu. Možná se Vám zdá divné čistit myčku, když by vlastně měla být čistá, pokud myje nádobí, ne? Tak divné to rozhodně není 🙂 Myčku musíme mýt pravidelně, abychom docílili efektu čistoty a voňavosti nádobí a taktéž prodloužili její funkčnost.

Čištění myčky octem? Přesně tak, ocet nám pomůže i teď.

Co budeme potřebovat:

  • Destilovaný bílý ocet
  • Jedlou sodu
  • Starý měkký kartáček na zuby, čistítka do uší, párátka
  • Měkkou látku
  • Papírové ubrousky

Krok po kroku.

Prvně naplníme kuchyňský dřez vodou a bílým octem (cca 1-2 šálky octa na plný dřez vody) a vyndáme všechny koše z myčky. Koše nezapomeneme vyčistit i zespoda, kde často najdeme uvízlé kousky jídla a jiné nečistoty. Následně demontujeme ramena i filtr a ostatní součásti, které lze ručně odstranit. Umístíme je do dřezu s octem a vlhkým hadříkem důkladně omyjeme.

Ujistíme se, že ramena, která rozstříkávají vodu, jsou zbavená drobných kusů jídla. S odstraněním nám pomohou párátka.

Z myčky, pomocí papírových ubrousků, odstraníme nečistoty a jídlo, někdo najde dokonce i vlasy 🙂

Dále použijeme navlhčený hadřík, který byl namočen ve vodě s octem a důkladně otřeme vnitřky a okraje dveří. Na špatně dostupná malá místečka použijeme kartáček nebo čistítka do uší. Pokud máme problém s odstranění nějaké nečistoty, můžeme si kartáčkem na zuby a jedlou sodou.

Nyní přecházíme na vyčištění odpadu, na který opět použijeme ocet a jedlou sodu. Nalijeme 3/4 šálku jedlé sody a 1/2 šálku octa do odpadu a okamžitě zakryjeme odtok. Necháme cca 30 minut působit (samozřejmě nebudeme během této doby používat ani dřez). Po uplynutí 30 minut kryt odstraníme a proplachujeme horkou vodou asi 2 minuty.

Znovu namontujeme všechny součásti, nalejeme 2 šálky octa na dno myčky a zapneme režim myčky Eko nebo Nízké mytí.

Myčku stopneme zhruba v polovině mycího cyklu (ocet se opět dostane na dno a stále pracuje). Necháme myčku odstát cca 20 min a poté ji opět spustíme.

Po dokončení čištění myčky vytřeme vnitřní části suchými papírovými ubrousky.

A máme hotovo 🙂

Komentáře