Super Soused před nedávnem informoval o spuštění nové služby na podporu nejvíce ohrožených jedinců nebo těch, kteří se bez podpory neobejdou. Jak dopadla pomoc našich Super sousedů?

 

Super Soused propojil paní Lenku s paní učitelkou Janou, která potřebovala pomoci s online výukou

 

Lenka s platformou SuperSoused.cz spolupracuje již delší dobu. V momentální situaci se rozhodla nabídnout pomocnou ruku lidem, kteří ji potřebují. Přihlásila se tedy do Sousedské výpomoci. Netrvalo dlouho a přišla první žádost o pomoc.

 

“Web SuperSoused.cz používám již delší dobu. Pravidelně pomáhám lidem s úklidem nebo drobnými domácími pracemi. Když jsem viděla, že nově nabízí i výpomoc lidem zasaženým koronavirem, tak jsem neváhala a také se přidala,” informuje paní Lenka.

 

Paní učitelka Jana učí na základní škole, v důsledku uzavření škol musela přejít na online výuku. Část učiva a domácí úkoly mohla zadávat po mailu, ale vyučuje Český jazyk, který potřebuje výklad, takže se rozhodla, že svým žákům nabídne možnost živé výuky po internetu. Měla však technické problémy se zprovozněním videokonference. Když se dozvěděla, že platforma SuperSoused.cz nyní nabízí i dobrovolnickou výpomoc v době koronaviru, tak na základě předchozích pozitivních zkušenosti se rozhodla této nabídky využít.

 

Této prosby o pomoc si všimla právě paní Lenka a ihned paní učitelkou kontaktovala. Problém se podařilo úspěšně vyřešit za pomoci fotek, telefonátu a využití vzdálené plochy. Paní učitelka Jana od té doby může efektivně přednášet svým žákům online z bezpečí domova.

 

“Jsem moc ráda, že byla paní Lenka byla moc ochotná a pomohla nejenom mě, ale i celé čtvrté třídě, kterou učím. Nyní můžeme probírat látku i z domova. Moc jí za to děkuji a jsem ráda, že SuperSoused tuto službu zavedl,” říká paní učitelka Jana.

 

Hlásí se i noví dobrovolníci

 

Na Iniciativu Sousedské výpomoci reagují i lidé, kteří předtím platformu SuperSoused.cz nevyužívali. Jeden z příkladů je pan Karel, který se rozhodl zaregistrovat právě na základě spuštění dobrovolnické pomoci lidem ohroženým koronavirem.

 

“Mám rodinu a známé, kteří patří do momentálně nejohroženější skupiny obyvatel a nedokážu si představit, že by se jim něco stalo. To mě motivovalo přihlásit se do Sousedské výpomoci, abych i ostatním, kteří se ocitli v nelehké situaci pomohl, a oni tak zbytečně neriskovali svoje zdraví,” vysvětluje dobrovolník Karel.

 

Jak službu využít?

Pokud potřebujete pomoci nebo máte ve svém okolí seniora, který potřebuje pomoci například s dovozem nákupu, zajištění léků a drogerie, popřípadě venčení domácích mazlíčků, šití roušek, jejich rozvoz a jiné drobné domácí práce, obraťte se na naše Super sousedy.

 

Potřebuji pomoci

Komentáře