Sousedská výpomoc je spuštěna, nyní hledáme dobrovolníky.

Služby SuperSoused běžně spojuje sousedské řemeslníky a kutily s lidmi, kteří potřebují pomoc v domácnosti. Nyní přicházíme s pomocí lidem, kteří jsou v aktuální krizi nejvíce ohroženi nebo se bez podpory druhých neobejdou. Využíváme dosahu sítě, která má přes 4,5 tisíce Super sousedů a 26 tisíc zákazníků, a propojí dobrovolníky, kteří jsou ochotni sousedům pomoct.

 

Sousedská výpomoc – co to vlastně je?

SuperSoused.cz funguje v Praze a okolí, Brně, Hradci Králové, Pardubicích, Liberci, Olomouci, Ostravě a Plzni. Ve všech těchto městech se mohou lidé přihlásit jako dobrovolníci nebo ti, kteří pomoc potřebují. Dobrovolníci se mohou zapojit již nyní pomocí jednoduché registrace na webových stránkách, kde vyberou, že nabízí Sousedskou výpomoc. Ti, kteří o pomoc žádají, si zase zvolí, že prosí o pomoc. Systém pak propojí sousedy ze stejné lokality a pomoc může začít.

Chcete pomoci? 

Potřebujete pomoci? 

 

Jaké služby sousedská výpomoc zahrnuje?

Nová služba Sousedská výpomoc se dělí na pět hlavních kategorií a je určena především lidem, kteří z různých důvodů nemohou opustit svá bydliště. Jedná se o dovoz nákupu, zajištění léků a drogerie, popřípadě venčení domácích mazlíčků, šití roušek, jejich rozvoz a jiné drobné domácí práce.

 

Opatrnost na prvním místě

Všechny však prosíme, aby dbali na bezpečnost sebe i ostatních. Dodržovali hygienická pravidla a doporučená opatření, nosili roušku a minimalizovali osobní kontakt na nutné minimum.

 

Sousedská výpomoc je zcela zdarma

Z technických a bezpečnostních důvodů dobrovolník musí zadat, že nabízí službu za 1 Kč. Každý, kdo shání dobrovolníka, však obdrží slevový kód POMOC, který je v hodnotě jedné koruny, takže je služba opravdu zdarma. Žádné další platby nebo poplatky nejsou. Samozřejmě musíte například uhradit cenu nákupu, který vám soused donesl. Pokud to jen trochu jde, je v současné karanténě doporučeno zaplatit bezhotovostně. Platforma online platby nabízí, tak je rozumné a bezpečnější takové možnosti využívat co nejvíce.

 

 

Komentáře