Podzim na zahradě je časem, kdy vytahujeme hrábě a pustíme se do práce s nekonečným listím. Ale víte, že výběr správných hrábí může práci výrazně usnadnit? Víte, jaké hrábě si na kterou práci vybrat? Existuje několik druhů hrábí, z nichž každý má své výhody v závislosti na typu práce, kterou potřebujete zvládnout.

Pokud se chystáte na lehké hrabání suché trávy nebo listí, švédské hrábě jsou skvělou volbou. Jejich široká hlavice s pružnými zuby sbírá seno i spadané listí snadno a rychle, aniž byste museli používat příliš síly. Jsou lehké a skvěle se hodí na velké plochy i na nerovný terén.

Pro hrubší a náročnější práci, jako je odstraňování mokrého listí nebo těžší trávy, jsou ideální kovové hrábě. Ty vynikají svou pevností a odolností, takže zvládnou i náročné úkoly. Pokud dáváte přednost lehčímu nástroji, skvěle vám poslouží plastové hrábě

V případě, že máte raději nebo přírodní materiály, můžete také vyzkoušet bambusové hrábě. Bambus je lehký a pružný, takže se s ním snadno manipuluje. Bamusové hrábě jsou dobré pro jemné úkoly, ale nejsou tak odolné jako kovové nebo plastové hrábě.

A pokud potřebujete jeden univerzální nástroj, který zvládne více úkolů, můžete sáhnout po kombinovaných hrábích. Ty mají jednu stranu s jemnějšími zuby na trávu a druhou stranu s pevnějšími zuby na hrubší materiály. 

Pokud se vám nechce hrabat, existují u pomocníci jako třeba fukar, či vysavač na listí. Na toto téma máme článek na blogu již napsaný zde Padá listí, něco si přej 🙂

 

 

 

Komentáře