kvalitní řemeslník

Kvalitních řemeslníků ubývá. Jaká je budoucnost zlatých českých ručiček?

Jeden řemeslník Vás nechá ve štychu, druhý práci naprosto spacká a na třetího řemeslníka si počkáte více jak půl roku? Je toto budoucnost a konec kvalitních řemeslných prací v Čechách?

Již delší dobu slyšíme a čteme o nedostatku kvalitních řemeslníků v České republice. Navíc navzdory všem opatřením na podporu odborných učilišť je o některé řemeslné obory velmi malý zájem. A firmy si stále stěžují na nedostatek kvalitních řemeslníků.

Na SuperSoused.cz se od začátku fungování zaregistrovalo více jak 3000 řemeslníků z mnoha oborů a před nekvalitními řemeslníky Vás chceme chránit.

Jak?

Od zákazníka vylákal peníze, práci však nevykonal

Na povedeného řemeslníka narazil jeden Mostečan. Chtěl si nechat ve svém bytě zhotovit šatní skříň. Zhotovitel mu sdělil, že skříň udělá a že právě může levně nakoupit u jedné firmy, kde je zrovna časově omezená výhodná nabídka levného materiálu. Z poškozeného vylákal 11 tisíc korun na nákup zboží a následně ještě vyinkasoval další částku na dokoupení dalšího materiálu. Muž ve věku 48 let z Mostecka nic nekoupil, skříň nezhotovil a peníze si ponechal pro svoji potřebu. Část peněz poškozenému již uhradil. Vyšetřovatel mostecké policie ho přesto obvinil z přečinu podvodu.
Zdroj: http://www.policie.cz/clanek/podnikavy-remeslnik-i-pracovnik.aspx

Jak se tomu vyhnout?

Na SuperSoused.cz si zadáte jednoduše zakázku (poptávku) a uvedete detaily problému, který chcete vyřešit, vč. požadavku na cenu i s materiálem. Řemeslníci Vám musí nacenit Vaší poptávku konečnou cenou a nemohou po Vás vyžadovat jakékoli peníze navíc. Platba je však uschována u nás než nám potvrdíte, že práci řemeslník dokončil a je vše v pořádku.

Řemeslník několikrát neopravil splachování a oprava se prodlužuje i prodražuje

Pozvali jste si řemeslníka? A špatně Vám opravil například splachování na toaletě? I když přijel splachování znovu opravit, nepovedlo se? K tomu si od Vás vyžádal peníze na benzín či další materiál?

Jak se tomu vyhnout?

Přes SuperSoused.cz máte možnost do doby, než potvrdíte úspěšné dodání u své zakázky, řešit reklamaci přes nás a ulehčit si práci a nervy domlouváním se s řemeslníkem na opravě. Ale i když se vada ukáže až po realizaci, řemeslník je vždy povinen přijmout Vaší reklamaci.

Přijel ke mně řemeslník, domluva s ním byla strašná a navíc se choval dost arogantně.

I tuto situaci můžete zažít. Navíc se jedná o řemeslníka objednaného přes náš portál? Dejte nám to vždy prosím vědět, ať už se obrátíte na nás přímo nebo přes Váš účet na SuperSoused.cz. Také řemeslníka ohodnoťte, pomůžete tím dalším zákazníkům.

 

Bojujte s námi za zlaté řemeslo a kvalitní řemeslníky.

Komentáře