úklid

Úklid může být v těchto dnech relax. Nyní je ta nejlepší doba pro provzdušnění a vytřídění věcí, které se nám hromadí a které již dávno nepotřebujeme. Poradíme Vám jak na to.

Jste ten typ, co hromadí věci a těžko se s nimi loučí? Přesto to zkuste, uvidíte, že budete mít radost, když se dílo podaří. 🙂

Co vše se dá poslat dál?

Úklid začneme u věcí, které není potřeba hned vyhazovat, ale udělat s nimi radost někomu jinému.

Nádobí

Nádobí se nám léty hromadí a povětšinou máme v kuchyni spousty kusů, které vůbec nevyužijeme a akorát zabírá místo.

Začnete reklamními hrnky, plastovými krabičky od různých salátů (které se někdy budou hodit), mističkami, které nevyužíváte a podobně. Pokud se Vám nechce je hodit do popelnice, zamyslete se, zda neznáte někoho, kdo by jej ještě využil. Někomu na chalupě by mohly tyto věci nadělat ještě velkou parádu.

Oblečení

Téměř každý z nás má doma spousty oblečení, které už dávno nenosí a schovává ho…co kdyby…

Udělejte úklid šatníku.

Na toto je jednoduché pravidlo, pokud si toto oblečení neoblékneme déle než rok, je skoro jisté, že už ho neoblékneme nikdy. Oblečení můžete hodit do popelnic určených přímo na oblečení. Udělá radost v azylových domech nebo dětských domovech. Tyto popelnice jsou určeny také na hračky, které pokud máte děti víte, že se hromadí nebezpečnou rychlostí. Děti je dobré naučit, že pokud Ježíšek donese nové hračky, je dobré ty, které již děti nevyužijí vytřídit a poslat dětem, které z nich budou mít ještě radost.

 

Knihy

Knihu si koupíme a jestliže to není nějaká naučná příručka, učebnice, slovník či kuchařka, tak je téměř zaručené, že už se k ní nikdy nevrátíme. Těmito knihami můžete udělat radost vašim známým a poslat ji dále do světa.

 

Stará elektronika

To je kapitola sama pro sebe 😊Váš fén se začal přehřívat a pořídili jste si nový. Ale ten starý jste si stejně schovali,….protože co kdyby. Tak takto ne. Pokud si pořídíte novou věc, hned tu starou vyřaďte. Tak je to i s žehličkami, mobilními telefony, holícími strojky. Všechny tyto věci se pak hromadí a stejně je nikdy nepožijete. Tyto věci odvezte do sběrného dvora a uvidíte, jak se zvětší domácí úložný prostor.

Nábytek

Máte doma starý kus nábytku, který Vám už nedělá radost, ale je Vám líto ho jen tak vyhodit?

Poptejte se v azylových domech, zda by ho ještě někdo rád nevyužil a pošlete ho do světa.

Pokud máte na vyřazení nějaké větší věci, které sami neunesete nebo chcete pomoci s vyklízením sklepa, zavolejte na pomoc Super souseda.

Zadat zakázku

Komentáře