bazen

Bazén ještě zeje prázdnotou? Máte nejvyšší čas…

Pokud máte bazén ještě „zazimovaný“ přinášíme Vám pár tipů, jak bazén zprovoznit a začít si užívat letních radovánek. Vzhledem okolnostem, které nastaly v první polovině roku, budeme nejspíše trávit čas u svých bazénů více než v jiných letech. Tak pojďme na to.

 

Kdy začít

Pokud máte v bazénu vodu, je dobré začít s přípravou na léto až tehdy, kdy má voda v bazénu alespoň 10 stupňů a noční teploty neklesají pod nulu. Při teplotách 10 a více stupňů se zvyšuje možnost množení bakterií, řas a mikroorganismů, je tedy potřeba, začít se o bazénovou vodu starat, abyste zabránili včas výše zmiňovanému množení a mohli vodu v klidu využívat.

 

Jak začít s údržbou

Nejprve vyndejte z bazénu plováky a pomocí síťky vyjměte z bazénu veškeré napadané nečistoty, listy, větve, jehličí..

Znečištěné stěn bazénu očistěte speciálními přípravky k tomu určenými, které se na stěny nanesou, nechají působit a následně se setřou vlhkým hadrem.

Se zaneseným dnem bazénu nám nejlépe pomohou bazénové vysavače, větší napadané kusy vybereme síťkou.

Poté je na řadě to nejdůležitější, a to filtrace a čerpadlo bazénu. Po zimě je potřeba ji opět zkompletovat, našroubovat a všechny spoje dotáhnout, popřípadě také očistit od zanesených nečistot.

 

Jak bazén udržovat v průběhu léta

Nejdůležitější pro údržbu bazénové vody je hlídání pH hodnot vody a volného chlóru. pH by mělo být v rozmezí mezi 7,2 – 7,6 a chlór v rozmezí 0,1 – 0,6. Hodnoty měříme běžně dostupnými lakmusovými papírky, které seženeme v každé drogerii. Měření je důležité provádět nejlépe ve stejnou denní dobu. Ideální doba je ráno po skončení filtrace bazénu. Hodnoty pH a Cl se mohou během dne docela výrazně měnit v závislosti na slunečním svitu a počtu koupajících se. Pro korekci těchto hodnot používejte vždy prostředky k tomu určené.

 

Pokud na přípravu bazénu nemáte čas, ale rádi byste už užívali letní dny naplno, pomůže Vám  Super soused. 😊

 

Zadat zakázku

Komentáře