Super Soused úklid domácnosti

Dnes Vám přinášíme radu na jarní úklid domácnosti, aby Vám vše šlo, jak se říká, od ruky. Pokud patříte mezi nás, co se hrozíme jarního úklidu před Velikonocemi, určitě tyto rady oceníte.

Na jarní úklid jdeme systematicky.

V případě patrového bytu či domu uklízíme odshora dolů. Při úklidu pokojů se pak doporučuje uklízet ve směru hodinových ručiček.

 

Volte správné čistící prostředky

Správně zvolené čisticí prostředky totiž pracují za nás. Jen s obyčejnými čistícími prostředky by jsme se zbytečně nadřeli a uklízeli déle než je nutné. Nezapomeňme na prostředky na mastnoty, dezinfekční roztoky, leštěnku na nábytek a správné prostředky na podlahu.

Prvně se podíváme na mytí oken

Mytí oken SuperSoused.czMytí oken, tolik milovaná práce mezi námi hospodyňkami. Ale právě jaro je ideálním časem pro mytí oken. Teplota se pohybuje nad 0°C a čistící prostředek nám tak nezamrzá na skle okna. Jak umýt okna po zimě, aby se leskly a byly bez šmouh? A na co při mytí oken nezapomenout?

Nejprve se pustíme do mytí rámů oken a prostorů mezi okny. Rámy omyjeme nejlépe teplou vodou s čistícím prostředkem. Čistící prostředek si důkladně rozmydlíme po okně. Správné tahy stěrkou po okně jsou odshora dolů tak, aby se jednotlivé tahy navzájem překrývaly. Aby práce byla efektivní, nezapomeňme na mytí žaluzií, vyprání závěsů a záclon.

 

Nezapomeňte na spotřebiče

Čištění trouby, sporáku, lednice a dalších spotřebičů si také zaslouží Vaší péči. Čištění nezabere tolik práce a Vaše domácnost pak vypadá mnohem lépe. Na lednici použijme antibakteriální prostředky. U pračky mějte na mysli vyčistit filtr a nálevku, které jsou zanesené nečistotou z praní. Kvalitní prostředky již obsahují i změkčovač vody.

A co v případě mikrovlnek, trub a sporáků? Do mikrovlnné trouby vložíme misku horkou vodou a zapneme na cca 4-5 minut a pak vyčistíme běžnými prostředky. Z trouby a sporáku nejdříve odstraníme zbytky jídla než se pustíme do čištění. Troubu zapneme na hodně vysokou teplotu (zbytky jídla se spálí) a na sporák použijeme speciální stěrku. A co mytí myčky? Ve filtru a tryskách myček se usazuje vodní kámen a mastnota, které je nutné jednou za čas speciálním přípravkem odstranit.

 

Co uděláme s koupelnou?

Na úklid koupelny musíme hodně dbát, už jen z důvodu zvýšené vlhkosti v místnosti. Plíseň, vodní kámen, nečistoty usazené ve spárách? Vše musí pryč. Na koupelny používáme speciální sanitární prostředky. I v koupelně platí pravidlo, že se uklízí od vrchu. Před mytím toalety nalijte dovnitř mísy čistící prostředek a vložte tam i štětku do záchodu. Štětka se v průběhu úklidu pěkně vyčistí.

jarní úklid kvetiny

 

Domácí květiny a jarní úklid?

I na květinách v naší domácnosti se práší. Dopřejme jim při jarním úklidu pořádnou sprchu. Listy pak ošetřme parafínovým postřikem, který dodá listům nejen lesk, ale ochrání je i před dalším usazováním prachu.

 

 

 

Mytí podlah nepodceňujte

Používáte na mytí podlah vodu s jarem? Pak děláte velkou chybu. Mastnoty na podlaze se totiž nezbavíte. Jar používejme jen na mytí nádobí. Doporučujeme na podlahy speciální prostředek rozpuštěný ve vlažné vodě, který se neusazuje na podlaze a nelepí. Podlahu myjeme vždy jako poslední a po vytření ji ještě vyluxujeme.

 

Úklid domácnosti od profesionálů

Nechce se Vám ztrácet čas s úklidem bytu či utrácet za takové množství čistících prostředku a raději byste se věnovali něčemu jinému? Pak si na našem portále SuperSoused.cz můžete poptat profesionální paní na úklid.

Všechny služby jsou SuperSousedem pojištěny proti případným škodám. Navíc v případě nespokojenosti Vám budou vráceny peníze.

Mezi tím, co se paní na úklid bude plně věnovat úklidu Vaší domácnosti, můžete svůj čas věnovat dětem, práci či jiným oblíbeným činnostem. Nebo máte možnost okoukat pár triků na úklid :-). Ceny se pohybují kolem 150 Kč / hod. Záleží vždy dle dispozic bytu. K úklidu si navíc můžete objednat i žehlení prádla. Tak neváhejte a zamluvte si svou Super Sousedku nejen na jarní úklid. Chcete zjistit cenu úklidu Vašeho bytu? Poptejte si profesionály z Vašeho okolí na SuperSoused.cz

Najít paní na úklid

Komentáře