Hmyzí hotel pomůže udržet hmyz na naší zahradě. Nejenže je hmyz neocenitelným pomocníkem, při požírání škůdců, ale hlavně k opilování květů, takže se pilně stará o naši budoucí úrodu.

Zahrada je přirozený ekosystém, do kterého můžeme zasahovat. Měli bychom mít na mysli, že ne každý hmyz je pro naši zahradu škodlivý.

Jak si hmyz na zahradě hýčkat a vytvořit mu pěkné prostředí pro bydlení? Vytvořte hmyzu „hmyzí hotel“.

 

Hmyzí hotel zvládne každý

Hmyzí hotel postaví každý, není to nic složitého ani nákladného. Pokud ho navíc umístíme na slunné místo, kde k němu bude mít hmyz dobrý přístup, úspěch je zaručen

 

Jak takový hotel vyrobit?

Většinou nám postačí materiál, který máme na zahradě nebo jej najdeme v přírodě. Základem je dřevěná konstrukce, kterou stlučeme pomocí hřebíků. Konstrukce hotelu může být ve tvaru domečku, i když zde se fantazii meze nekladou. Domeček pak rozdělíme příčkami na několik sekcí – pokojíčků pro hmyz, aby si každá návštěvník přišel na své 😊. Pokud nejsme tolik zruční, postačí nám k vytvoření hotelu obyčejná papírová krabice nebo květináč. Materiál by měl být nejlépe přírodní, aby se hmyz nezdráhal hotel použít.

Zadní část domku je potřeba zakrýt, tedy měl by mít pevná záda, aby se mohl hmyz schovat. Pokud zadní část necháme otevřenou, vyrobíme vlastně živé krmítko pro ptáky.

 

Čím vyplnit pokojíčky hmyzího domku?

Vše najdeme na zahradě nebo cestou lesem na procházce. Do výplně se hodí mech, suchá tráva, větvičky, šišky, prázdné makovice, kůra ze stromu, prázdné skořápky od oříšků, lýko, ale také silnější polínka, do kterých navrtáme 5 cm dírky, aby měl hmyz kam zalézt. Výplň je potřeba důkladně poskládat, aby v domečku držela a nevypadávala. Nakonec můžeme na přední stranu připevnit pletivo, zajistíme tak zpevnění výplně.

 

Kontrola hmyzího domku

Hmyzí hotel je potřeba jednou za čas zkontrolovat, jestli ho nenapadla plíseň a parazité. Jendou za čas je dobré neosídlenou výplň pokojíčků vyměnit za novou.

 

Pokud byste si takový hmyzí domek přáli, ale netroufáte si na něj, volejte na pomoc Super souseda 😊.

Zadat zakázku

 

Komentáře